Cursus Babymassage | Mama en Co

Cursus Babymassage

Babymassage is een bijzondere manier om contact te maken met je kindje. Een heerlijk rustmoment samen en nog functioneel ook. 

Babymassage kalmeert, stimuleert de spijsvertering en werkt tegen krampjes. Slaapt je baby slecht, overstrekt of het huilt het veel? Dan kan je kindje veel baat hebben bij babymassage.

Een baby wordt in de baarmoeder 9 maanden bijna ononderbroken gewiegd. Door je baby rustig te masseren, ervaart je baby weer het gevoel van verbondenheid. Tijdens de massage wordt het huidje, dat eerder waarneemt dan alle andere zintuigen, bij elke beweging van de moeder aangeraakt, gestreeld en geprikkeld.

Tijdens de cursus babymassage leer je oefeningen waarmee je ook thuis aan de slag kan.

Babymassage wordt door enkele verzekeraars vergoed

Dag:

Maandag 2 & 9 Maart
09.30 – 11.00 uur

Kosten:

€ 47,50 voor twee bijeenkomsten
Inclusief koffie, thee en babyolie.

Duur:

2 bijeenkomsten van 1,5 uur

Locatie:

Vogelenzanglaan 3a (praktijk Kinderfysiotherapie) Breda

Voor wie?

Mama’s of papa’s met hun baby

Geluk zit in een klein rompertje.

Waarom babymassage?

De huid van de baby is het belangrijkste communicatiemiddel. Babymassage zorgt voor fijn én leuk non-verbaal contact. Het hechtingsproces wordt versterkt. En door de massagebewegingen wordt de motorische, emotionele en geestelijke ontwikkeling van je baby gestimuleerd. Baby’s die veel huilen of last hebben van darmkrampjes kunnen er veel baat bij hebben.

 

Hoe ziet een les babymassage eruit?

Tijdens de cursus leer je rustige, ritmische handbewegingen voor een totale lichaamsmassage voor je baby. Baby’s worden rustiger en slapen regelmatiger. Door het masseren versterk je het gevoel van geborgenheid en vertrouwen. Ook voor jou is het een moment om tot rust te komen en op een leuke manier aandacht aan je kind te geven. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur. Het is inclusief koffie/thee en babyolie.

 

Praktische info

Voor de cursus neem je zelf een handdoek en/of omslagdoek mee. En uiteraard luiers en eventueel voeding voor je baby. Ook is het prettig voor je baby als je hem/haar makkelijk zittende kleding aandoet.

Start typing and press Enter to search