Mama en Fit | Herstellen na de bevalling | Verantwoord back in shape

Herstellen na de bevalling

Wil je na de bevalling weer herstellen en verantwoord ‘back in shape’ komen? Dan is de cursus Mama en Fit iets voor jou. In 7 weken leg je weer een goede basis voor een fit en sterk lichaam.

Bij Mama & Co hebben sporten we in de lente en zomer tijdens de herstellessen buiten.

Het Programma
Het doel van de cursus is om lekker verantwoord te bewegen en jou inzicht te geven in wat je lijf al weer kan en waar je wellicht nog aan moet werken. De cursus bestaat uit 7 lessen Waarvan de eerste 2 lessen de basis vormen voor de lessen daarop. Samen met een bekkenbodemfysiotherapeute en een diastase-specialist, werken we aan een goed herstel van je bekkenbodem, aan je core-stabiliteit en je conditie. Onze trainsters zijn opgeleid in het begeleiden van diastase problematiek en kunnen jou dus verantwoord weer “back in shape” brengen. Meer informatie over diastase problematiek lees je bij FAQ’s.

Mama en Fit wordt vergoed door bijna alle verzekeraars

Mama en Fit wordt vergoed door bijna alle verzekeraars

Dag:

Op ma 8 April starten we weer met de cursus. Tijdens deze cursus is er veel aandacht voor het herstel van je bekkenbodem en je core (diastase) De lessen worden mede gegeven door een bekkenfysiotherapeut en een diastase specialist.

Kosten:

  •  € 99,- voor de Mama & Fit cursus.

Duur:

7 weken

Locatie:

De eerste les  (maandag 8 April) start om 19.00 op de bogelenzanglaan 3a. De lessen daarop worden gegeven bij de Buas (oude NHTV)

tijd: 20.15-21.15

Voor wie?

Iedereen kan deelnemen aan de cursus Mama & Fit, ongeacht of je al sportte voor of tijdens je zwangerschap. Je bepaalt je eigen tempo.

Zo kan iedereen met de juiste begeleiding verantwoord herstellen.

Your better than sparkles and unicorns combined

Wat heb ik aan de cursus Mama en Fit?

Een aantal weken na jouw bevalling kan je starten met de cursus Mama & Fit. Het maakt niet uit of je voor of tijdens je zwangerschap hebt gesport. Je sport op je eigen niveau dus iedereen kan meedoen. De cursus bestaat uit 7 lessen van 1 uur. Tijdens de cursus leg je een basis voor een verantwoord en goed herstel. Op het einde van de cursus weet je wat je lichaam alweer goed kan en waar je nog aan moet werken en hoe je oefeningen aan kan passen zodat deze wel geschikt zijn voor jouw lichaam op dat moment. Ieder herstel verloopt tenslotte anders.

 

Hoe ziet een les Mama en Fit eruit?

De eerste les leggen we samen met een fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut  de basis voor een goed herstel van je bekkenbodem en je diastase (wijken van de rechterbuikspieren). Je krijgt ook oefeningen mee naar huis. Zo weten we van alle mama’s waar er nog extra aandacht nodig is. De lessen daarop ligt de nadruk op het opbouwen van de conditie, stabiliseren van romp en bekken en grijpen we telkens terug op de basisoefeningen.

In de wintermaanden sporten we heerlijk binnen. In het voorjaar en de zomer zoeken we de buitenlucht op en sporten we buiten (bootcamp) als het weer dat toelaat.

 

Eigen niveau, dus eigen tempo

De cursus Mama & Fit is voor iedereen toegankelijk. Je sport op je eigen niveau. Niet iedereen is hetzelfde en ook het herstel is dus bij iedereen verschillend. De een hersteld sneller dan de ander. Onder begeleiding merk je wat je lichaam aankan en hoe jij jouw lichaam verantwoord kan trainen.

Start typing and press Enter to search