Zwanger en Fit | Sport tijdens zwangerschap | Zwangerschaps gym

Sport tijdens de zwangerschap

ZwangerFit® Breda

Wil jij ook goed voorbereid zijn op de bevalling en lekker actief blijven tijdens je zwangerschap, maar weet je niet precies wat wel en niet mag? Bij de cursus Zwanger en Fit kun je verantwoord blijven sporten, op je eigen niveau, gedurende de gehele zwangerschap en krijg je informatie en oefeningen zodat je goed voorbereid bent op de bevalling. Ook nu tijdens Covid kunnen we blijven sporten, kijk hier voor de maatregelen. (bijgewerkt op 1 jan 2021)

Bij deze sportieve zwangerschapscursus ga je aan de slag met workouts bestaande uit loopvormen, circuit-training, steps, en spierversterkende opdrachten ga je aan de slag om fit te blijven tijdens je zwangerschap. In het voorjaar en de zomer sport je voornamelijk buiten (Bootcamp), in het najaar en bij slecht weer hebben we ook een binnenlocatie. Naast het sportieve karakter van de zwangerschapscursus word je door middel van thema’s die we behandelen goed voorbereid op de bevalling. Een extra cursus hiervoor is dus niet nodig.

Na de bevalling kun je starten met Mama & Fit om weer lekker in shape te komen en rustig aan het sporten weer op te bouwen.

Voor foto’s van de verschillende cursussen ; klik hier.

Zwanger en Fit wordt vergoed door bijna alle verzekeraars

Zwanger en Fit wordt vergoed door bijna alle verzekeraars

Dag:

Dinsdag 19.00 – 20.00 uur, Indoor
Woensdag 19.00 – 20.00 uur, Outdoor
Donderdag 19.15 – 20.15 uur, Outdoor
Zaterdag 09.30 – 10.30 uur, Outdoor

Kosten:

€ 11,- per week (wanneer je 2 x per week wil komen sporten , dan kan dit , mits er plek is. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden)

Duur:

Je bepaalt zelf het moment wanneer je start met Zwanger & Fit zwangerschapscursus. Vanaf week 12 in je zwangerschap ben je welkom.
Je kunt door blijven sporten tot aan je bevalling.

Locatie:

Dinsdag : Binnen locatie : allerheiligenweg 183 (bij Fit4all)                                                                                                                                                                                                                                                                                               & Woensdag: Buiten: Park achter Breda University (oude NHTV aan de Ignatiusstraat)
Donderdag: Buiten:Park achter Breda University (oude NHTV aan de Ignatiusstraat)
Zaterdag: Buiten: Park achter Breda University (oude NHTV aan de Ignatiusstraat)

De Buitenlocatie heeft een mogelijkheid om droog te kunnen sporten maar wel lekker in de buitenlucht.

Voor wie?

Zwangere vrouwen

You’re awesome!

Wat heb ik aan de cursus Zwanger en Fit?

Ervaring leert dat dames die tijdens de zwangerschap op een verantwoorde wijze een sport blijven beoefenen, zich tijdens en na de bevalling fitter voelen en fysiek sterker zijn. Kortom: fit en energiek je zwangerschap door en na de bevalling sneller hersteld.

 

Hoe ziet een les Zwanger en Fit eruit?

De les wordt altijd gestart met een warming-up. Tijdens de les worden spierversterkende oefeningen gedaan evenals oefeningen om je conditie op pijl te brengen en te houden. Alle oefeningen hebben als doel jou tijdens je zwangerschap fit en energiek te houden. Er is veel aandacht voor je “core” en bekkenstabiliteit. Dit is erg belangrijk tijdens en na je zwangerschap.

 

Eigen niveau, dus eigen tempo

De cursus Zwanger en Fit is voor iedereen toegankelijk. Je sport op je eigen niveau. Voor dames met klachten tijdens de zwangerschap worden aangepaste oefeningen aangeboden. Onder begeleiding merk je wat je lichaam aankan en hoe jij jouw lichaam verantwoord kan trainen.

Start typing and press Enter to search