Zwanger en Fit | Sport tijdens zwangerschap | Zwangerschaps gym

Zwanger & Fit , de leukste sportieve zwangerschapscursus in Breda!

ZwangerFit® Breda

Wil jij ook goed voorbereid zijn op de bevalling en lekker actief blijven tijdens je zwangerschap, maar weet je niet precies wat wel en niet mag? Tijdens de  Zwanger en Fit zwangerschapscursus kun je verantwoord blijven sporten, op je eigen niveau, gedurende de gehele zwangerschap en krijg je informatie en oefeningen zodat je goed voorbereid bent op de bevalling.

Bij deze leuke & sportieve zwangerschapscursus ga je aan de slag met workouts bestaande uit loopvormen, circuit-training, en spierversterkende opdrachten (bootcamp gericht op zwangeren). We sporten het hele jaar door lekker buiten en in de winter hebben we op de donderdag ook een binnenlocatie.  Op onze buitenlocatie hebben we een grote overkapping zodat we ook met slechter weer lekker buiten kunnen sporten en toch droog kunnen blijven ;-). Naast het sportieve karakter van de zwangerschapscursus word je door middel van thema’s die we behandelen goed voorbereid op de bevalling. Een extra cursus hiervoor is dus niet nodig.

Na de bevalling kun je starten met Mama & Fit om  verantwoord weer “back in shape” te komen en rustig aan het sporten weer op te bouwen.

Voor foto’s van de verschillende cursussen ; klik hier.

Zwanger en Fit wordt vergoed door bijna alle verzekeraars

Zwanger en Fit wordt vergoed door bijna alle verzekeraars

Dag:

Dinsdag 19.00 – 20.00 uur        buitenlocatie
Woensdag 19.00 – 20.00 uur     buitenlocatie
Donderdag 19.00 – 20.00 uur      buitenlocatie
Zaterdag 09.30 – 10.30 uur        buitenlocatie

Kosten:

€ 11,- per week (wanneer je 2 x per week wil komen sporten , dan kan dit mits er plek is. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden)

Vaak vergoedt je verzekering een gedeelte of de totale kosten van de cursus.

Duur:

Je bepaalt zelf het moment wanneer je start met Zwanger & Fit zwangerschapscursus. Vanaf week 12 in je zwangerschap ben je welkom.
Je kunt door blijven sporten tot aan je bevalling.

Locatie:

Buitenlocatie: Het terrein achter Breda University (oude NHTV aan de Ignatiusstraat)

De Buitenlocatie heeft een mogelijkheid om droog te kunnen sporten maar wel lekker in de buitenlucht.

Binnenlocatie (donderdag in de herfst en winter) : Tiuri (speelhuislaan 153)

Voor wie?

Zwangere vrouwen

You’re awesome!

Wat heb ik aan de cursus Zwanger en Fit?

Ervaring leert dat dames die tijdens de zwangerschap op een verantwoorde wijze een sport blijven beoefenen, zich tijdens en na de bevalling fitter voelen en fysiek sterker zijn. Kortom: fit en energiek je zwangerschap door en na de bevalling sneller hersteld. Mama & Co heeft nauw contact met verschillende bekkenfysiotherapiepraktijken

 

Hoe ziet een les Zwanger en Fit eruit?

De Zwanger & Fit cursus is de leukste sportieve zwangerschapscursus in Breda. De les wordt altijd gestart met een inventarisatie of er nog klachten zijn , zodat we hier tijdens de les rekening mee houden ,zo kan je altijd verantwoord kan sporten. Daarna gaan we door met een warming-up. Tijdens de les worden spierversterkende oefeningen gedaan evenals oefeningen om je conditie op pijl te brengen en te houden. Alle oefeningen hebben als doel jou tijdens je zwangerschap fit en energiek te houden. Er is veel aandacht voor je “core” en bekkenstabiliteit. Dit is erg belangrijk tijdens en na je zwangerschap. Op het einde van de les wordt er ook nog een thema besproken. Deze thema’s geven je informatie over bv ademhalingstechnieken tijdens de bevalling , hoe je bekkenklachten voorkomt, maar ook informatie over de kraamweek of voorkeurshouding bij babies

Een extra cursus is dus niet nodig

 

Eigen niveau, dus eigen tempo

De cursus Zwanger en Fit is voor iedereen toegankelijk. Je sport op je eigen niveau. Voor dames met klachten tijdens de zwangerschap worden aangepaste oefeningen aangeboden. Onder begeleiding merk je wat je lichaam aankan en hoe jij jouw lichaam verantwoord kan trainen.

Start typing and press Enter to search